free Istilah Cinta Untuk Dia epub by Anarif – Book, TXT or Kindle eBook free


10 thoughts on “Istilah Cinta Untuk Dia

  1. says:

    Novel untuk di let go Berminat PM RM1628 BintangI didn't enjoyed it as much as her previous book too plot driven Agak melelahkan sebenarnya yang membuatkan saya meneruskan pembacaan ialah rasa ingin tahu yg kuat Saya tak sabar nak tahu apa bakal terjadi seterusnya tapi pada masa yg sama tak mampu untuk duduk disitu dan menghabiskan bacaan d

  2. says:

    Announcement before review N nak jual buku ni for RM20 Pada sesiapa yang berminat boleh lar PM Sebuah kisah yang menarik Ki

  3. says:

    Baca ni last week tapi sampai ke sudah tak tahu apa nak tulis Asyik repeat same words from most of my reviewDi yatim piatukan sebelum masanya Dia memilih untuk dijadikan mangsa buli dan sebagainya dari membela dirinya Sesekali haruslah berlaku adil buat diri sendiri Bukan suruh kurang ajar tapi berpada2lah Berapa ramai yg punya tahap kesabaran begini Hanya kerana dia mudah memaafkan orang2 yg menganiayainya dan pernah meninggalkannya tid

  4. says:

    this is one underrated novel that surprisingly good the catchphrase ' nek dia cakap omputih' on the synopsis behind really got me stuck with it for five hours mula2 kau baca macam tgh tgk drama 90 an dgn pelakon omputih yg memang terhad zaman t

  5. says:

    best dan sy suka cerita niwalau pun tebal tp berjaya diabiskn tanpa skip any words n pagesBagi yang minat kisah sweet dan santai manis bergula ICUD not recommended utk andadont take a riskTETAPI bg yg gemar kan kisah yg menyentuh hati dan emosi bacalah kisah paan dan isabelle niSebuah kisah percintaan tp bknnya percintaan ant lelaki dan perempuan saja tp ia turut merangkumi cinta pd agama cinta pd ibubapa da

  6. says:

    Buku yg saya beli terus dgn penulisnyaramah anarif nipensyarah rupanya Lain org lain citarasasaya lbt baca buku ni sbab tebal Sekali baca susah letak Walaupun tebal icud ni masih berada dlm plotnya Taklah satu bab tu psl cinta semata

  7. says:

    Macam sinetron Indonesia Terlalu banyak klimaks dan peleraian Apapun tahniah penulis Bukan mudah nak tulis cerita yang tebal begini

  8. says:

    3 bintang Dah lama tak baca cerita yang berat Ini bukan sebuah cerita yang sempoi santai atau sweet love story aje tapi sebuah novel yang penuh dengan pengajaran keinsafan dendam kasih sayang dan pengorbanan Tak dinafikan banyak watak dalam cerita ni tapi ok aje taklah confused sangat Ada masanya lambat saya nak teruskan p

  9. says:

    sebak bila baca cerita ni suka bila Paan tak putus asa bila Belle tolak dia jauh tak suka bab dendam sampai nak bunuh

  10. says:

    2017 1untuk gemor sweet semedang ini bukan bukunya ko carik buku lain untuk aku yg dah sama muak dengan benda yang sama aku suka dgn buku ni memang stress baca kalau terbit versi awal aku rasa memang ada yg akan maki buku ni haha ta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


READ É MZINES.CO.UK Å Anarif

Istilah Cinta Untuk Dia

Li ini kehadiran Isabelle sebagai Fatimah di rumah besar Paan atas tugas orang gaji adalah arahan Haliza“Kau nak tahu kenapa aku nak kau ikut esok”Isabelle ketap bibir“Kalau majikan nak saya pergi ke mana pun asalkan tak berdosa dan tak memudaratkan apa hak saya untuk bertanya kenapa Kalau boleh ke matahari tanpa terbakar pun saya kena pergi jugak” separuh menyindir Isabelle membalasPaan tersengih tiba tiba“Tak ada pun aku suruh kau pergi sampai matahari tu Layak ke kau nak jadi angkasawan”Isabelle membesarkan matanya Aneh lelaki ini Kejap prihatin kejap mengutukESFAHAN aka Paan seorang arkitek dan model bebas terutama pakaian dalam lelaki Kera this is one underrated novel that surprisingly good the catchphrase nek dia cakap omputih on the synopsis behind really got me stuck with it for five hours mula2 kau baca macam tgh tgk drama 90 an dgn pelakon omputih yg memang terhad zaman tu tak sofea janesusan lancaster aku baru google nama dia tadi ye cerita dia sangat dramatik macam drama 90 an tapi menarik take the good side kagum jugalah dgn karakter isabella yang kuat dengan pegangan agama dan ia disampaikan dengan cara yang at least aku rasa bukan pretencious dari penulis konfliknya klise tp aku rasa ia disampaikan bukan untuk menghakimi sesiapa yang mana kadang2 aku rasa dlm sesetengah novel cth perempuan ketiga mesti pakai baju seksijahat kaki kikis entah apa2 laso worth it lapeace

READ Istilah Cinta Untuk Dia

Na memberontak dek kisah silam dia menjadi panas baran Namun kerana cinta dia jadi penyayang dan kerana Isabelle dia sanggup lakukan apa saja Sikap Paan membuatkan Isabelle membenci namun dalam diam terbit rasa suka“I didn’t know you have a lot of me inside your handphone” – Issabelle“I have a lot of you inside my heart Nak mintak belah dada nanti tak sempat kahwin pula So ini saja bukti yang ada You’re forever stuck with me And I’m forever here for you” PaanKENALKAH Paan siapa Fatimah sebenarnya Dan apakah nasib hubungan antara ‘Fatimah’ dan Paan apabila Haliza yang punya misi rahsianya mengetahui mereka mula mencipta mesra sekali lagi Macam sinetron Indonesia Terlalu banyak klimaks dan peleraian Apapun tahniah penulis Bukan mudah nak tulis cerita yang tebal begini

READ É MZINES.CO.UK Å Anarif

“Nek anak orang putih mana pulak datang rumah nenek ni”“Hush” Nek Zizah menepuk paha Paan menegur bicaranya“Isabelle mari duduk sini” ditepuk tepuk lantai di sebelahnyaIsabelle menurut Mata bulatnya jatuh pada naskhah suci al uran milik Paan“What is that” jarinya tegak menghala ke arah al uran itu“Nek dia cakap orang putihlah” komen Paan terujaISABELLE anak kecil keturunan pan asia telah diserahkan kepada Nek Zizah dan Tuk Khalid untuk dididik menjadi gadis Timur yang berilmu agama Kedatangannya mengundang amarah Haliza ibu Paan sekali gus memisahkan hubungan antara ibu dan anak juga persahabatan Paan dengan Isabelle Masa berlalu dan ka Novel untuk di let go Berminat PM RM1628 BintangI didn t enjoyed it as much as her previous book too plot driven Agak melelahkan sebenarnya yang membuatkan saya meneruskan pembacaan ialah rasa ingin tahu yg kuat Saya tak sabar nak tahu apa bakal terjadi seterusnya tapi pada masa yg sama tak mampu untuk duduk disitu dan menghabiskan bacaan dengan cepat dan akhirnya pheww legaWalaupun begitu sebenarnya usaha penulis haruslah dipuji dan diberikan credit Penulis berusaha menyampaikan sesuatu kepada pembaca apa yg saya dapat faham ialah1 Restu ibu bapa tu penting Zainal yg telah dijodohkan dengan Haliza tiba2 berkahwin dengan perempuan pilihan hati sendiri dan buta kerana cinta Hidup jadi hamba dunia2 Dendam itu mampu membunuh dan jangan hidup dlm kenangan silamHaliza yg kecewa dengan Zainal memusuhi Isabellesehingga sanggup menjadi anak derhaka dan cubaan membunuh Isabelle memakan diri sendiri3 harta yg byk tidak mampu memberi kebahagian jika org sekeliling sanggup berbunuhan kerana merebut hartaIbu dan Adik Isabelle sanggup membunuh darah daging sendiri kerana mahukan duit yg lebih lagi dari apa yg mereka perolehiBila pikir2 balik saya jadi stress adakah jiwa saya sangat rapuh tak mampu berhadapan dengan kisah yg penuh konflik ermmPS Kepada akak yg hadiahkan saya buku ni Terima Kasih

  • Paperback
  • 871
  • Istilah Cinta Untuk Dia
  • Anarif
  • Malay
  • 14 June 2018
  • null